Loader

Hoeveel PK kun jij winnen?

Hoeveel PK kun jij winnen?

Bij de nieuwe website van autobedrijf Willems kun je nu zelf je checken hoeveel vermogen en besparing je kan winnen door het laten tunen van je auto. Oftewel chiptuning berekenen. Maar wat is chiptuning?

Wat is chiptuning?

In het kort gezegd is chiptuning het elektronisch opvoeren of de prestatieverbetering van de moderne automotoren.

Motoren in moderne auto’s worden aangestuurd door een Electronic Control Unit.

De Electronic Control Unit oftewel (ECU) regelt de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning word de ECU bewerkt. Hierbij stem je de parameters opnieuw in. Het liefst zo ideaal mogelijk. Chiptuning kan zorgen voor prestatieverbeteringen.

Wat is OBD tuning?

OBD tuning is de afkorting voor On-board diagnostics. OBD tuning is een eenvoudigere variant. Hierbij worden de gegevens van het motormanagment uitgelezen via de storingsdiagnosestekker en vervolgens gewijzigd.

Zijn er risico’s verbonden aan chiptuning?

Jazeker, ook aan chiptuning zitten risico’s. Als de tuning fout gaat, dus het overschrijven van de OBD kan de ECU niet meer direct communiceren met de computer. Ook kan de verzekering lastig doen bij een ongeval. Indien je niet gemeld hebt aan de verzekering dat u uw pk’s hebt verhoogd

Is chiptuning illegaal?

Nee chiptuning is niet illegaal in Nederland. Zolang je maar binnen de wettelijke milieu grenen blijft in Nederland. Het zorgt juist voor meer vermogen van de motor en een soepelere motor.

Tuning leid dus tot vele voordelen. Laat je auto nu tunen bij autobedrijf Willems. En geniet van alle voordelen!